Strokovni nasveti, kako oprati brisače

Strokovni nasveti, kako oprati brisače

Ko ste kupili kakovostne kopalne brisače, je pomembno vedeti, kako podaljšati njihovo življenjsko dobo in jih ohraniti nespremenjene.

Pred prvo uporabo priporočamo, da operete  nove brisače in tako odstranite puh in vlakna, ki so nastala v proizvodnem procesu brisač.

Za prvih nekaj pranj je najbolje, da obarvane brisače operete v topli vodi ločeno od česar koli drugega, saj boste tako določili barvo in naredili vaše brisače mehke, puhaste in pripravljene za uporabo.

Priporočamo pogosto pranje brisač, saj lahko umazane brisače širijo bakterije. Večkratna uporaba istih  brisač lahko povzroči širjenje okužb in draži kožo.

Pomemben nasvet: perite brisače samo z brisačami.

Če jih boste prali skupaj z drugimi oblačili ali posteljnino, ne boste le preobremenili pralni stroj, ampak tudi vaše brisače ne bodo tako sveže in čiste. Občutljiva vlakna se lahko poškodujejo in zapletejo z manjšimi predmeti v stroju, kar lahko prepreči njihovo pravilno pranje.

Pred pranjem brisač ločite svetle in temne brisače, pri čemer poskrbite, da nikoli ne perete belih brisač z barvnimi.

Ne uporabljajte preveč detergenta ali balzama, saj lahko brisače naberejo dodatne ostanke in bodo sčasoma postale grobe. Priporočamo, da se je najbolje izogibati belilu, saj lahko to razbarva in poškoduje osnovno barvo vaše kopalne brisače.

Odsvetujemo likanje brisač.

Če imate kakršna koli vprašanja, nam pišite na info@galini.si