Posteljnina vpliva na naš spanec

Posteljnina vpliva na naš spanec

Ko razmišljamo, kako izboljšati kakovost spanja, se mnogi najprej pogovarjajo o tem, kdaj gremo spat, koliko ur spimo, ali gremo spat pod stresom ter o kakovosti ležišča. Vendar je kakovost posteljnine eden glavnih razlogov za kakovost spanja. Zanimivo je da, tretjino dneva preživimo v postelji.

Tukaj je nekaj strokovnih nasvetov pri izbiri posteljnine:

Vedno se izogibajte sintetiki – nagnjena je k zadrževanju toplote in vam povzroča nelagodje.

Ni vsak bombaž dober bombaž. Preverite, ali ima certifikat OEKO-TEX Standard 100. Ta certifikat se podeli proizvajalcem, ki v proizvodnji in v svojih dodatkih ne uporabljajo strupenih kemikalij. To je svetovni neodvisni sistem testiranja in certificiranja od leta 1992 in je priznan kot globalni vodilni na področju okoljskega označevanja.

Testiranje za pridobitev certifikata vključuje že prepovedane snovi in tudi škodljive snovi, ki še niso regulirane. Lahko naštejemo samo nekatere: azo barvila, rakotvorna in alergijska barvila, pesticidi za tekstil iz naravnih vlaken, policiklični aromatični ogljikovodiki, klorirani fenoli, ftalati (mehčalci), PFOS, surfakt PFOA ostanki agentov (APEO) in še veliko več.

Lan, Tencel, egipčanski bombaž, egejski bombaž bodo poskrbeli za tisti mehak luksuzni dotik in udobje za sprostitev, končni rezultat pa bo kakovosten spanec. Naravni materiali bodo ponoči absorbirali vašo toploto in vas v toplejših mesecih ohranili hladnejše, pozimi pa ohranili vašo telesno toploto.

V postelji preživimo vsaj 8 ur. Da bi se izognili bakterijam, Michael J Benz, strokovnjak za spanje, znan kot 'The Sleep Doctor', predlaga menjavo posteljnine enkrat na teden.

Spalnica je naše območje udobja, kjer se sprostimo in energetsko napolnimo. Kot vsa oblačila, ki se pogosto uporabljajo, tako tudi je in posteljnino potrebno  osvežiti.  Vsakih 18 do 24 mesecev lahko osvežite spalnico z novim kompletom posteljnin. Če ne, lahko razmislite o nakupu vsaj novih prevlek za blazine.

Če imate kakršna koli vprašanja, nam pišite na info@galini.si